El EspacioDos en ciclo cerrado / ο χωροςδυο εκλεισε τον κυκλο του

ΔΡΑΣΕΙΣ που εγιναν στο ESPACIODOS / ΧΩΡΟΣΔΥΟ:

περι EspacioDos / ΧωροςΔυο

Ρευστό Σώμα
Μάρτιος 2010


Αφίσα & Πρόγραμμα

Το EspacioDos / ΧωροςΔυο είναι ένα project που παρουσιάζεται το Μαρτιο του 2010 από την ομάδα NoMeOlvides Co. & Friends και αποτελεί συνέχεια των εκδηλώσεων του EspacioCero / ΧωροςΜηδεν και του EspacioUno / ΧωροςΕνα, που πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχα το 2008 και το 2009 στο Studio Κοιτώνες του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα.

Η ομάδα NoMeOlvides Co. / ΜηΜεΛησμόνει είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που σχηματίστηκε το 2008 για να καλύψει τις ανάγκες του EspacioCero / ΧωροςΜηδεν και αποτελείται από άτομα που προέρχονται από την Ελλάδα και την Ισπανία. Άνθρωποι που συναντήθηκαν από διαφορετικούς “χώρους” ανταλλάσσουν απόψεις και συνεργάζονται, με στόχο να φτιάξουν έναν ανοιχτό χώρο (Espacio) δημιουργίας, όπου θεατές και καλλιτέχνες να μπορούν να λειτουργούν διαδραστικά. Η ομάδα στοχεύει στην αλληλεπίδραση ανάμεσα στις τέχνες και τους τρόπους έκφρασης, επιδιώκοντας να δημιουργήσει “χώρους” συνάντησης όπου η μουσική, ο χορός, η ζωγραφική, η φωτογραφία και η λογοτεχνία να συνδιαλέγονται μεταξύ τους.

Η φετινή πρόταση της ομάδας NoMeOlvides Co. / ΜηΜεΛησμόνει αφορά την πραγματοποίηση ενός project με θέμα το Ρευστό Σώμα και θα πραγματοποιηθεί σε δύο χώρους της πόλης, το Studio Κοιτώνες του πρώην στρατοπέδου Κόδρα


και το contACT - Contemporary Art Club (Δάφνης 12 και Γιαννιτσών), συνδέοντας με αυτόν τον τρόπο «δημιουργικά» το ανατολικό με το δυτικό άκρο της πόλης.

Όπως το EspacioUno / ΧωροςΕνα είχε ως κεντρικό θέμα τη Συναισθησία, που συνέδεε μεταξύ τους όλες τις εκδηλώσεις, με ανάλογο τρόπο, το κοινό θέμα του EspacioDos / ΧωροςΔυο είναι το Ρευστό Σώμα. Αντιλαμβανόμαστε την έννοια του «ρευστού» ως μια κατάσταση χωρίς στεγανά και όρια και επιδιώκουμε μια σύνδεση, συνεργασία και εμπλοκή ανάμεσα στις τέχνες, μια κατάσταση ρευστή, όπου η μια τέχνη να εισέρχεται και να εμπλέκεται με την άλλη με τρόπο απλό και φυσικό. Η έννοια της ρευστότητας, ως θεματική ομπρέλα, μας δίνει το περιθώριο του πειραματισμού με το χώρο, το χρόνο, την ύλη αλλά και την σχέση των τεχνών μεταξύ τους.

Στο πλαίσιο αυτό, καλέσαμε καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους (μουσική, χορός, εικαστικά, φωτογραφία, κ.α.) να συνεργαστούν μεταξύ τους, να οργανώσουν ομάδες και να παρουσιάσουν τα δικά τους έργα και τη δική τους οπτική, εργαζόμενοι όλοι πάνω στο κοινό θέμα του «Ρευστού Σώματος». Έτσι, για το Μάρτιο του 2010, προγραμματίζουμε μια σειρά δράσεων που συνδυάζουν εικαστικά, χορό, μουσική, εργαστήρια / σεμινάρια, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εμπιστοσύνη που μας έχει δείξει ο Πολιτιστικός Οργανισμός Καλαμαριάς τα προηγούμενα χρόνια, η θετική ανταπόκριση του κοινού της Θεσσαλονίκης και η διάθεσή μας να δημιουργήσουμε ένα χώρο ανοιχτής δημιουργίας και συνεργασίας, υπήρξαν από τους βασικούς παράγοντες που μας ώθησαν στην οργάνωση του project ESPACIO για τρίτη συνεχή χρονιά.

NoMeOlvides Co. & FRIENDS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου